لیست اختراعات مجتبي صانعي
سپيوليت رسي طبيعي با فرمول شيميايي Si12Mg8O30(OH)4(H2O)4 8H2O است كه به علت سطح ويژه فعال و تخلخل بالامي تواند خاصيت جذب كنندگي داشته باشد..اما براي استفاده ي اين رس در رنگبري روغن خوراكي با توجه به نوع ناخالصي ها و ميزان آنها نياز به بالا بردن توانايي جذب ميباشد اين عمل توسط فعالسازي امكان پذير است يكي از انواع فعالسازي ها روش شيميايي و موثر ترين آنها فعالسازي اسيدي است.براي اولين بار در ايران عملكرد سپيوليت در رنگبري روغن مورد ارزياببي قرار گرفته و براي اولين بار در جهان استفاده از سپيوليت ايراني و براي اولين بار فعالسازي سپيوليت با اسيد سولفوريك براي رنگبري روغنهاي خوراكي مورد استفاده قرار گرفت. نتايج آزمايشات حاكي از عملكرد بالاي اين نوع رنگبر در كاهش ميزان پروكسيد و اسيدهاي چرب آزاد نسبت به ديگر خاكهاي رنگبر وارداتي و توليدي در داخل مانند كانه اندونزي است. عملكرد اين رنگبر فعال شده اسيدي در كاهش ميزان فسفر آهن و پيگمانهاي رنگي مانند كلروفيل و بتا كاروتن نيز قابل قبول است گرچه از اين لحاظ كارايي رنگبرهاي موجود بالاتر است.با توجه به تاثيرات منفي اسيد هاي چرب آزاد و پروكسيدها در طي نگهداري روغن و رنسيد شدن روغن هاي خوراكي از زمان توليد تا زمان مصرف استفاده از اين رنگبر براي روغن هاي خور اكي كه ناخالصي عمده ي آنها به دليل شرايط بد توليد يا نگهداري و يا خصوصيات ذاتي اسيد هاي چرب آزاد و پروكسيد ها ميباشد مناسب است.از اين نظر علاوه بر كاهش ضايعات حاصل از رنسيديته روغن از خروج ارز براي واردات ديگر جاذبها جلوگيري ميشود. نتايج آزمايشات اين نمونه سپيوليت را نسبت به انواع تركيه اي و اسپانيايي در شرايط بهتري قرار ميدهد.
سپيوليت طبيعي را به اندازه ي ميكرومتري تبديل كرده و پس از متعادل كردن رطوبت و قبل از ورود روغن گياهي به واحد رنگبري، روغن و سپيوليت طبيعي را با يكديگر و در شرايط دمايي حدود 40 درجه سانتيگراد و زمان حدودي 15 دقيقه در شرايط خلا شديد مخلوط كرده. سپس با فيلتر كردن روغن و جداسازي پيش تيمار كننده وارد مرحله ي رنگبري ميشود. با اينكار ميزان جاذب در مرحله ي رنگبري كاهش مي يابد و روغن از لحاظ كمي و كيفي وضعيت بهتري را خواهد داشت زيرا هم احتباس روغن در ساختار رنگبر كمتر ميشود و هم با حذف ناخالصي هايي مانند صابون ، فسفاتيدها و فلزات حذف پيگمانهاي رنگبري كلروفيل و كاروتنوئيدها بهتر انجام ميشود.
مي دانيم به منظور تحقق اهداف مطالعات طرحهاي سدسازي، تمام عوامل مؤثر بر طرح از قبيل نوع سد، كميت و كيفيت مصالح مصرفي، نحوه قرارگيري تأسيسات وابسته به سد، بهويژه سرريز با توجه به مجموع شرايط توپوگرافي، ژئوتكنيكي، شرايط پي و باربري جناحين، هيدروكليماتولوژي و هيدروليك موردبررسي عميق قرار مي گيرند. با توجه به ويژگي هاي ذكرشده، سايت هايي با چنين خصوصيات، محدود به نظر مي رسد. حال اينكه كمعرض بودن بستر رودخانه در پاييندست، وجود ريختشناسي و ساختار زمين نامناسب در جناحين، ميزان بالاي انرژي جنبشي جريان در پنجه و پايين دست سرريز كه علاوه بر ايجاد پديده كاويتاسيون در پنجه، منجر به تحميل هزينه هاي گزاف براي اجرا و نگهداري آرام كننده در پاياب شده و نيز حتي پايداري سد را تحت تأثير قرار مي دهد و نيز مسائلي شبيه به اين، ممكن است دليل بسياري از تغيير سايت هاي ناخواسته براي ساخت سازه سرريز شده باشد
موارد یافت شده: 6